Altijd vrij

Altijd vrij

Sabrina

‘Ga jij werken op tweede Pinksterdag?!’, vroeg mijn zusje me gisteren. ‘Ja, hoezo?’, was mijn antwoord. ‘Nouja gewoon, de kids zijn ook thuis toch en dan is toch juist leuk om ook vrij te zijn met het hele gezin?’, was haar reactie. Ik begreep haar vraag en zag in dat zij juist dacht dat ik als ondernemer nu dit soort feestdagen vrij zou kunnen nemen en dat dat toch precies één van de redenen is waarom ik voor mezelf begon…

Ik begrijp dat mensen dit denken en het is zeker heerlijk dat ik als de kinderen vrij zijn nooit bang hoeft te zijn wie ze wanneer kan opvangen. Maar het beslissen over mijn eigen vrije dagen is zoveel meer dan per se met feestdagen vrij kunnen nemen. Het is juist de scheiding tussen een werkdag en een vrije dag die op een positieve manier vervaagt. Het niet meer op zondag alweer tegen de werk maandag opzien. Het juist op de niet feestdagen mijn kinderen eerder uit school en de opvang kunnen halen, want het is mooi weer of er is een studiedag. Het gevoel van ik hoef aan niemand te verantwoorden waarom ik wanneer wel of niet werk. En vooral het ‘ik vind het heerlijk om te werken, dus het boeit me niet dat het tweede Pinksterdag is gevoel’.

Precies dat laatste is één van de redenen dat ik uit loondienst wilde. Mijn eigen baas zijn, maar vooral werken omdat ik iets doe wat ik Echt leuk vind, iets dat Echt bij me past. Aan mijn kinderen laten zien dat ‘werken’ iets is dat je met veel creativiteit, liefde en fun kunt doen (en nee idd mijn eigen boekhouding doen vind ik meestal niet leuk 🤪).

Schrijven, verhalen vertellen, nieuwe concepten bedenken en alles wat de toekomst nog voor mij en Elevated Stories in petto heeft. Allemaal in mijn eigen tijd en tempo en allemaal op de dagen die ik wil. Dat is het vrije gevoel dat ik mijn kids mee wil geven. Het gevoel dat je altijd VRIJ bent als je iets doet wat je leuk vindt of het nu een werkdag, schooldag, weekenddag, vakantiedag of feestdag is.

Voor nu is deze kleine meid haar hele schrift aan het volschrijven, op een feestdag, net als mama 😉🤗

Elevate your Story ✨
X Sabrina

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *