Kids hun reactie op de komst van een broertje of zusje

‘Daar zitten we dan, een aantal minuten in stilte samen.
Jij bij mij op schoot en ik met mijn armen om je heen.
Beide met heel veel vragen.
Maar de behoefte van even zijn, groter dan antwoord krijgen op één.’


Toen wij de kids vertelde dat er een baby in mijn buik zit en er een broertje of zusje bijkomt, was dit voor Kenna echt even schakelen. Waar Aaron als generator meteen vanuit zijn gevoel reageerde op de situatie en helemaal hyper en enthousiast werd, had Kenna vooral binnen een split second heel veel vragen in haar hoofd. Niet dat ze die stelde, maar ik zag ze één voor één in haar opkomen. Hoezo er groeit iets in mama haar lichaam? Wat betekent dit voor mij? Hoe groeit die baby dan? Wanneer komt de baby dan? En vooral, wat vinden andere mensen hiervan? Ze vond het vooral heel spannend allemaal, want hoe zou de rest van de omgeving, zoals opa en oma, reageren op dit nieuws. Daar moest ze eerst achterkomen voordat ze kon beslissen wat haar reactie zou gaan zijn.

Kenna heeft het als reflector nodig om eerst te zien hoe haar omgeving reageert op een situatie en dus eerst beïnvloed te worden door energie van buitenaf. Daarnaast had ze haar eigen lunar cycle tijd nodig om met een reactie te komen.

Naarmate ze aan ons merkte dat ze niet meteen hoefde te reageren en ze aan haar omgeving merkte dat de komst van een nieuwe baby heel leuk is en mensen heel enthousiast reageerde, stelde ze zelf steeds meer vragen en bloeide en groeide ze langzaam in de rol van trotse grote zus. Eentje die nu uit zichzelf namen wil verzinnen, straks wil helpen met luiers verschonen (we zullen nog wel zien 😉) en kleertjes aandoen en die op haar eigen unieke manier contact probeert te maken met haar baby zusje. 💞

Hoe reageerde jouw kind(jes) op de komst van een broertje of zusje?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *