The Story of… the profiles

De 6 profielnummers

De profielnummers in jouw chart zeggen misschien nog wel meer over je dan je energietype. Je Human Design heeft altijd een combinatie van twee nummers, maar de nummers vertellen allemaal op zichzelf iets. Herken jij jezelf in de nummers?
Toen ik wist dat ik een 6/2 was ging er echt een wereld voor mij open, meer begrip voor mezelf, maar juist ook voor anderen om mij heen.

Vaak kun je tussen de twee nummers in je profiel heen en weer geslingerd worden en is het de kunst om beide nummers in balans te krijgen. Het eerste nummer is het nummer waar je jezelf bewust van bent, het tweede nummer wordt juist vaak door je omgeving gezien en ben je jezelf minder bewust van. Hierdoor kan het dus best zijn dat je jezelf niet meteen herkent in je profielnummers of dat anderen je niet altijd zien voor wie je wel bent.

Wanneer je zelf steeds bewuster wordt van je tweede nummer zul je steeds meer balans kunnen creëren tussen beide nummers en zo dus steeds meer het verhaal van jouw profielnummers leven ✨

1 – Investigator (teacher) 2 – Kluizenaar (guru) 3 – Martelaar (priester) 4 – Oppertunist (profeet) 5 – Ketter (de boodschapper) 6 – Rolmodel (buddha)

Hoe je dingen leert 1 – Investigator (teacher) 2 – Kluizenaar (guru) 3 – Martelaar (priester) Hoe je kennis naar buiten brengt 4 – Oppertunist (profeet) 5 – Ketter (de boodschapper) 6 – Rolmodel (buddha)

1 – Investigator (teacher)

Jij dompelt jezelf onder in informatie en onderzoek doen is jouw tweede naam. Je gaat voor een solide fundering en wil graag alles tot de bodem uitpluizen. Je zoekt hiermee naar een gevoel van veiligheid. Pas als je precies weet hoe iets in elkaar zit breng jij je kennis naar buiten. Jij leert vooral door te studeren, te lezen en informatie te absorberen als een soort spons. Als jij jouw kennis deelt gaan anderen er vanuit dat het klopt.

“ik moet kennis vergaren”

2 – Kluizenaar (guru)

Jij hoeft niets te leren, want jij draagt bepaalde kennis al van nature bij je. Iets wat anderen bij je zien, maar waar je zelf vaak geen weet van hebt. De kennis neem je niet van buitenaf, maar veel meer vanuit je eigen proces. Liever wordt je vooral niet gestoord in dit proces. De 2 heeft altijd een andere lijn die het in balans brengt en ervoor zorgt dat je ook de wereld ingaat, anders zal je het liefste voor altijd in je eigen proces binnen blijven.

“ik heb de kennis van nature”

3 – Martelaar (priester)

Jij leert wanneer je experimenteert. Trail and error is jouw motto en dat overkomt je gewoon. Vooral kids met een 3 moeten aangemoedigd worden om gewoon te proberen/doen en dan zien hoe het uitpakt. Het leven bestaat voor jou uit interactie en experimenteren en hierdoor leren. Jouw 3 lijn wordt als meest fun gezien door de buitenwereld omdat je steeds ergens induikt en ervoor gaat. Onthoud jouw trail and error is niet een vloek, maar je kracht.

“het leven brengt me de kennis”

4 – Oppertunist (profeet)

Jij bent van nature een netwerker. Je bouwt makkelijk netwerken om je heen en verbindt mensen met elkaar. Dit doe je wel alleen met mensen waarmee je een fijne connectie voelt. Je moet niet netwerken met vreemden, maar met je eigen tribe en met gelijkgestemden. Je kennis breng je via bekenden naar buiten, maar ook de dingen die tot jou komen in het leven komen vaak via je netwerk.

“mijn kennis gaat via bekenden”

5 – Ketter (boodschapper)

Je bent extravert te noemen en praat en interact graag met iedereen om je heen, ook met vreemden. Je bereik is groot en ruim. Met een 5 in je profiel heb je een save the day energie, mensen verwachten automatisch al dat jij ze te hulp schiet of ze iets brengt. Mensen hebben je nodig, maar de 5 kan niet altijd iedereen helpen. Je hoeft dus niet overal op in te gaan, alleen waar je echt kunt helpen. Nee zeggen mag af en toe ook.

“mijn kennis gaat via iedereen”

6 – Role model (buddha)

Je familie is erg belangrijk voor je en vertrouwen ook. Je wil geen hele grote groep mensen om je heen, maar liever een kleine betrouwbare groep. De eerste 30 jaar van je leven leef je als een 3, dus trail and error, maar dit wordt door je omgeving niet altijd gezien, omdat je uiteindelijk leeft als een 6. Je wordt door veel mensen gezien als een rolmodel, je hebt van nature veel wijsheid in je en straalt dit uit naar je omgeving.

“mijn kennis gaat via mezelf”

Let’s Elevate your Story ✨

X Sabrina

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *